Spelersprofiel: Ton Ringenier

Kun je kort iets over jezelf vertellen:
Ik ben Ton, 27 jaar en ben geboren en getogen in het mooie Kampen aan de IJssel. Ik heb al ruim 6 jaar een relatie met Jantiene Knijnenberg, zij speelt ook al een paar jaar tafeltennis inmiddels.

Ton Ringenier

Wat doe je in het dagelijks leven, naast tafeltennissen:
Momenteel werk ik voor Salland Olie, ik stuur monteurs aan voor onderhoud en reparaties op Texaco tankstations (bemand) en onbemande tankstations van firezone. Verder volg ik graag series lees ik zo nu en dan een boek, en in de zomer ga ik het liefst hele einden fietsen al is het daar nog niet zo van gekomen.

Hoe ziet een normale tafeltennisweek voor jou eruit:
Ik train twee x in de week op dinsdag en woensdag, verder geef ik ook training aan beginnende jeugd bij Kampenion.

Hoe ben je ooit begonnen en wat was je eerste prijs die je hebt gewonnen:
Mijn eerste keer dat ik een prijs won was bij het plaatselijke scholierentoernooi, en eigenlijk is dat ook het antwoord op de volgende vraag, hierna ben ik ook begonnen. Tevens speelden mijn oom en vader ook al tafeltennis, en mocht ik vaak mee spelen, vaak stonden ze in de tuin te spelen op een goede buitentafel. Daar heb ik de eerste beginselen aangeleerd. Daarvoor deed ik aan voetbal, maar dat beviel me niet zo.

Wat was je grootste succes en waar kijk je met plezier aan terug:
Ik denk dat mijn grootste succes ook gelijk aan de club verbonden is. Natuurlijk ben ik blij met alle gewonnen prijzen bij diverse toernooien. Maar ik mocht eigenlijk twee x bijdrage aan een unicum. Kampenion had nog nooit Landelijk A gehaald en in het najaar van 2016 was dit gelukt, samen met Daan Slot, Arnaud van der Sluis en Paul Kamstra. Vorig jaar was het de tweede unicum, Kampenion had nog nooit derde divisie gehaald. Maar in het najaar van 2016 was het zover. Hier kijk ik met plezier op terug en beleef ik daar nu ook veel plezier aan.

Heb je ook een specifieke speltype:
Ik speel een aanvallend speltype vanuit beide kanten, met mijn forehand zet ik het meeste druk maar met mijn bh juiste meer spin rotatie. Verder ben ik vrij vast in mijn bh blok.

Waar zie jij jezelf over 5 jaar:
Ik hoop dat ik nog een mooi aantal jaren dit huidige niveau mag blijven spelen, en dat er een aantal nieuwe jeugdige goede spelers op mogen staan in Kampen, er zitten er al een aantal aan te komen. Wat dat betreft mogen wij niet klagen bij Kampenion, en dat doen wij ook vooral niet. Tevens zie ik nog wel een rol als coach zitten later en wil ik mijn trainerspapieren een keer gaan halen.

You may also like...