Spelersprofiel: Joey Boekkooi

Joey Boekkooi

Kun je kort iets over jezelf vertellen:
Ik ben Joey Boekkooi, 25 jaren oud en ik woon in het mooie centrum van Leiden.

Joey Boekkooi

Joey Boekkooi

Wat doe je in het dagelijks leven, naast tafeltennissen:
Ik studeer Facility Management aan De Haagse Hogeschool en op het moment ben ik druk bezig met afstuderen. Daarnaast werk ik sinds kort bij Twinss VvE beheer waar ik een interne opleiding volg tot VvE beheerder.

Hoe ziet een normale tafeltennisweek voor jou eruit:
Op het moment train ik drie keer per week en geef ik op donderdagavond training aan een groep enthousiaste jeugdleden.

Hoe ben je ooit begonnen met tafeltennis:
Ik ging elk jaar met mijn ouders kamperen. Nou je raadt het al; op de camping heb ik mijn liefde voor het tafeltennis ontdekt. Op tienjarige leeftijd ben ik begonnen bij Docos tafeltennis. Hier heb ik veel plezier beleefd aan het spelletje, maar na twee jaar daar gespeeld te hebben wilde ik een trede hoger. Als twaalfjarig mannetje ben ik toen gaan bellen naar LTTV Scylla met de vraag of ik daar mocht komen trainen. Na één stap daar naar binnen te hebben gezet, ben ik daar tot de dag van vandaag nooit meer weggegaan.

Wat was je eerste prijs die je hebt gewonnen:
De eerste prijs die ik heb gewonnen was in het allereerste seizoen dat ik competitie ging spelen. Samen met mijn team van toen der tijd werden we met vlag en wimpel kampioen in de Pupillen D.

Wat was je grootste succes:
Mijn grootste successen zijn het behalen van de eredivisie en het mogen deelnemen aan het NK van vorig jaar.

Waar kijk je met plezier aan terug:
Ik kijk met veel plezier terug aan alles wat tafeltennis mij gebracht heeft. Als ik echt zou moeten kiezen, dan kies ik voor het jaarlijkse trainingskamp bij Scylla. Hier heb ik veel leuke herinneringen aan.

Heb je ook een specifieke speltype:
Ik heb niet echt sterke punten, maar daar tegenover heb ik ook weinig zwakke punten. Ik denk dat ‘degelijkheid’ wel een goede woordkeuze is voor mijn speltype.

Waar zie jij jezelf over 5 jaar:
Ik hoop dat ik over vijf jaar nog steeds eredivisie speel, maar dat is erg afhankelijk van mijn privéleven en van wat ik ga doen na mijn afstuderen. Wel weet ik zeker dat ik over 5 jaar nog betrokken ben bij de club Scylla. Ik wil graag mijn steentje bij blijven dragen. Mocht dit niet als speler kunnen zijn, dan graag als trainer of bestuurslid.