Damesteams zijn Utrechtses de baas

Dedemsvaart

Zaterdag speelden de beide damesteams van TTV Bos Bedden-Dedemsvaart in eigen huis tegen SVE 1 en SVE 3. Dames 1 was met 5-5 gelijkwaardig aan de bezoekers uit Utrecht, terwijl dames 2 voor het eerst sinds september een mooie overwinning boekte.

De dames van team 1 maakten er een heen-en-weer wedstrijd van. Annemarie Zijnstra won de openingspartij, maar na verliezen van Chantal Knol en Amanda van Dijk hadden de Utrechtses de 1-2 voorsprong te pakken. Het dubbelspel was weer voor de thuisploeg, Zijnstra en Van Dijk wonnen. Een nieuw verlies van Knol betekende een nieuwe voorsprong voor SVE 1. Hierna begon het er beter uit te zien voor de Dedemsvaartses. Zijnstra won haar tweede, en nadat Van Dijk scoorde, maakte Knol er zelfs 5-3 van. De afsluiting was echter een herhaling van de vorige wedstrijd. Zowel Van Dijk als Zijnstra verloren in vijf games, net als vorige week. Een prima gelijkspel was dan ook een terechte uitslag.

Voor dames 2 viel er eindelijk weer wat te vieren. Na een moeizame reeks wedstrijden vanaf de eerste zege in september werd thuis met 7-3 gewonnen van SVE 3. Daar zag het aanvankelijk niet naar uit. De Utrechtses namen voor het dubbelspel de leiding nadat alleen Lisa van Eijk nipt in vier games won. Melanie Hazeveld en Manon Pateman verloren. Het dubbelspel werd in vijf games gewonnen door Hazeveld en Van Eijk. Direct na het dubbelen verloor Van Eijk, maar hierna bleven de punten in eigen huis. Hazeveld maakte de 3-3 waarna Pateman haar eerste zege liet optekenen. Ook de laatste drie wedstrijden wonnen de Dedemsvaartses, waarmee een ieder aan het duel twee punten overhield.